Een nieuwe elektrische truck van DAF.

De DAF LF Electric is een compacte truck die bij uitstek geschikt is voor stadsdistributie, precies daar waar het vervoer de komende dagen enorm zal elektrificeren.

Het gaat om de productieversie van een vrachtwagen die eerder bij verschillende bedrijven als proef is ingezet. De DAF LF Electric is goed voor een maximaal vermogen van 370 kW (504 pk) en een koppel van 3.700 Nm. Het accupakket heeft een opslagcapaciteit van 282 kWh, daarvan is 254 kWh bruikbaar. Dat levert een rijbereik van 280 kilometer op. Snelladen gaat met maximaal 150 kW, terwijl bij regulier laden op 22 kW mag worden gerekend.

Er worden lithium-ferro-fosfaat-accupakketten gebruikt, die geen kobalt of magnesium bevatten. De DAF LF Electric is een 19 tons truck, het laadvermogen bedraagt 11.700 kg.

Voor degenen die een elektrische koelinstallatie of een elektro-hyrdraulische kraan wensen te gebruiken, is het goed te weten dat er een e-PTO aanwezig is. Met deze 400 volts PTO, of power take-off, hoeft er geen gebruik te worden gemaakt van een aparte generator, zodat de vrachtwagen uitstootvrij blijft.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.