Daf XF
Vrachtwagenbouwer Daf komt met een groene stille modus voor in de bebouwde kom. Zo ondervinden omwonenden minder hinder van de trucks en is zijn ze een stuk zuiniger.

Chauffeurs die onderweg zijn met de nieuwste CF- en XF Silent-serie beschikken over een stille modus knop. Wanneer de trucks in een omgeving komen waar niet teveel herrie gewenst is kan de bestuurder op de ‘silent’-knop drukken. In deze modus draait de motor op een lager toerental en wordt het koppel beperkt. Ook de versnellingsbak wordt voorzien van een geluiddempend omhulsel. Door de combinatie van deze maatregelen blijft het geluid onder de 72 decibel.

Naast de stille modus hebben de trucks ook een nieuwe techniek aan boord die brandstof bespaard. Daf heeft deze functies de naam ‘predictive cruise control’ en ‘predictive shifting’ gegeven. Aan de hand van de gps weet de truck waar hij zich bevindt en met welke rijomstandigheden de chauffeur te maken heeft. Ook kan het systeem zien wat de bestuurder de komende kilometers te wachten staat Op basis van deze informatie anticipeert de vrachtwagen automatisch wat zorgt voor 3% minder brandstof verbruik.

Daf toont de nieuwe features op de BedrijfsautoRAI die plaatsvindt van 20 t/m 24 oktober in de RAI in Amsterdam.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Omschakelen naar elektrisch in de binnenstad of anders de stad niet in met deze sterk vervuilende diesel uitlaatgassen truck !!!

Goh, DAF wat plots eco gaat doen. Dat lijkt niet helemaal te passen bij hun illegale pogingen om strengere emissie eisen te vertragen:

http://groenecourant.nl/elektrischeauto/vrachtwagenfabrikanten-hielden-schonere-trucks-tegen-met-kartel/

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.