Autodelen in de lichtstad gaat met vallen en opstaan. Zity vult de leemte op.

Ooit was er een deelauto van het Parijs-type, de Bluecar die door Autolib werd ingezet. Die ev’tjes zijn aan verwaarlozing ten onder gegaan en staan inmiddels weg te kwijnen op de velden buiten Parijs. Inmiddels is Share Now (voorheen Car2go) actief, naast een handvol andere diensten.

Een andere partij luistert naar de naam Zity, een wat gekunstelde naam die is ontstaan op de burelen van Renault. De deelautodienst is door Renault in het leven geroepen. Aangezien Dacia deel is van de Renault-groep is het niet echt een verrassing dat de Dacia Spring wordt ingezet. Deze ev is compact, goedkoop, voorbereid op autodelen en kan zonder twijfel tegen een stootje. In Parijs worden aanvankelijk 150 stuks ingezet, waar tegen de maand van september nog eens 100 auto’s aan toe worden gevoegd.

Ook in Madrid maakt de Dacia Spring zijn opwachting bij Zity. Momenteel is de Renault ZOE nog de favoriet in zowel Parijs als Madrid, in de eerstgenoemde stad worden 500 deelauto’s van Zity ingezet, in de tweede stad gaat het om een totaal van 800 auto’s.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.