Op naar meer betaalbare en praktische ev’s.

Dacia Spring

De gemiddelde elektrische auto is nogal duur, maar dat staat nog dit jaar te veranderen. Het middensegment is namelijk in opkomst, waaronder een prijsniveau dat zo tussen de 30 en 40 duizend euro ligt wordt verstaan. Goedkoop is dat met de beste wil van de wereld nog altijd niet te noemen.

Over een paar jaar biedt Dacia de betaalbaarste van de markt, het merk is het aan zijn stand verplicht. De Dacia Spring wordt in 2021 verwacht. Het is een crossovertje – de auto staat wat hoger op de wielen – met een rijbereik van meer dan 200 kilometer. Het accupakket zal naar verwachting een capaciteit van meer dan 30 kilowattuur hebben. Verder valt over de specificaties nog weinig zinnigs te melden. De auto wordt nu gepresenteerd als concept. Die heeft ongetwijfeld erg veel weg van de productieversie, verwacht alleen een wat minder uitbundig kleurgebruik.

Deze Dacia Spring is gebaseerd op de Renault Kwid, een Renault die in opkomende automarkten betaalbare mobiliteit biedt. Een elektrische uitvoering van die auto wordt al geleverd in China.

Concurrentie komt van compacte karretjes als de Renault Twingo ZE, Smart EQ Fortwo en de drieling Seat Mii, Skoda Citigo en VW e-Up.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.