Dacia Sandero
Schockingly affordable moet de eerste volledig elektrische Dacia zijn. Wanneer die auto op de markt wordt gebracht is vooralsnog een groot vraagteken.

De ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden gaan snel, in 2019 zullen er veel nieuwkomers op de markt komen die hopelijk allemaal goed leverbaar zijn. Een merk dat de nodige ev’s in het modelaanbod heeft is Renault, dat ook nog eens samenwerkt met Nissan en Mitsubishi. De vraag luidt dus niet óf er een elektrische Dacia komt, maar wanneer dat gaat gebeuren.

Eerder zijn daarover al uitspraken gedaan door Dacia-topman Jean Christophe Kugler. Zoals we van Dacia zijn gewend moet de auto vooral zeer betaalbaar zijn. Nu zijn elektrische auto’s nog relatief duur. Het voordeel voor Dacia is dat onderdelen naar hartelust uit te schappen van moederbedrijf Renault kunnen worden getrokken, bovendien steekt een elektromotor eenvoudiger in elkaar dan een verbrandingsmotor.

Langzamerhand lijkt te tijd rijp te zijn. Er komen volledig elektrische uitvoeringen van de nieuwe Opel Corsa en Peugeot 208, ook de Sono Sion is een betaalbaar alternatief. De acceptatie van elektrische auto’s neemt toe en het prijsverschil verdwijnt. Dus kom maar op met die Dacia! De verwachting van AutoExpress is nu dat de auto op zijn vroegst in 2020 op de markt komt. We kijken uit naar deze auto, zoals James May jarenlang uitzag naar de komst van de Dacia Sandero, de auto die voor de Britse markt jammerlijk is gesneefd.

Een andere goedkope ev is de Renault Kwid. Een auto die in 2019 het publieksdebuut beleeft en niet meer dan € 7.000 kost. Deze auto is hoofdzakelijk bedoeld voor de Chinese markt en komt niet naar Europa.

Beeld: Dacia Sandero, niet elektrisch


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.