Cupra Tavascan
Cupra? Jazeker, de sportdivisie van Seat.

Cupra staat tot Seat, zoals voorheen Polestar tot Volvo stond. Dus allicht wordt ook Cupra ooit verzelfstandigd, met hopelijk volop elektrische modellen tot gevolg. De Cupra Tavascan is alvast een goed begin. De auto heeft een wat sinister voorkomen; antraciet en met geknepen lichteenheden aan de voorzijde. Vanzelfsprekend is dit een uiterst modieuze crossover. Kenmerkend zijn de verlichte merklogo’s, wit vooraan en rood aan de achterkant. Qua kleur is er wettelijk weinig anders dan dat toegestaan. De achterlichtbalk neemt bezit van de gehele breedte van de auto, een optisch effect dat we vaker terugzien.

Het dashboard is digitaal uitgevoerd, maar het interieur oogt toch opvallend traditioneel. Het scherm middenin is van buitenformaat, wat de huidige norm is. Verder zijn er kuipstoelen en de meters tonen een opvallende overeenkomst met analoge exemplaren. De Tavascan staat op het MEB-platform, waarvan alle elektrische modellen van de Volkswagen-groep in de komende jaren gebruik zullen gaan maken.

De (Seat) Cupra Tavascan is goed voor een vermogen van 225 kW (306 pk). Het accupakket heeft met 77 kWh een vrij behoorlijke capaciteit, waartegenover een theoretisch rijbereik van 450 kilometer staat. De auto wordt getoond op de Internationale Automobilausstellung in Frankfurt.

Meer beeld is HIER op Autoblog terug te vinden.

Cupra Tavascan achterzijde

Cupra Tavascan interieur


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.