Door de auto zichzelf te laten rijden wordt deelname in het verkeer niet alleen veiliger, maar ook zuiniger.

Auto’s aangedreven door elektromotoren met of zonder brandstofcellen worden gezien als de toekomst van milieubewust autorijden. Ook autonome besturing kan hier een integraal onderdeel vanuit gaan maken. Volgens Volvo kan er in bepaalde situaties tot wel 50 procent brandstof worden bespaard als de auto zelf mag bepalen hoe het gaspedaal wordt bediend. Zij zijn er dan al helemaal klaar voor om hun SARTRE-project in 2014 op de markt te introduceren.

Ook Google is inmiddels al een bekende naam op het gebied van autonoom rijden. Sinds 2010 heeft hun testvloot, waaronder de Lexus RX, al vele testkilometers afgelegd en mag nu mondjesmaat de openbare weg op.

Omdat steeds meer fabrikanten zoals Tesla interesse tonen in de techniek, kan Continental niet achterblijven. Samen met Google en IBM willen zij de systemen ontwikkelen die nodig zijn om auto’s autonoom te laten rijden. Momenteel werkt Continental al samen met Cisco Systems aan dit soort systemen en aan gegevensoverdracht tussen auto’s. (Via Reuters)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.