De banden hebben een lagere rolweerstand voor minder brandstofverbruik, bieden grip en stabiliteit in vrijwel alle situaties, en als ze na hun verlengde kilometerprestatie slijtage vertonen, kunnen ze worden nagesneden en gerecycled.

Regionaal ingezette bussen moeten echte alleskunner-talenten zijn. Door de week betrouwbaar in de regionale lijndienst onderweg en in het weekend in het gelegenheidsverkeer op weg naar toeristische bestemmingen, in wintersportgebieden of op klassieke excursies. De juiste banden spelen dan een dragende rol.

Continental heeft met de nieuwe CityPlus HA3 voor het eerst een speciale band ontwikkeld, die voldoet aan de talrijke eisen die dit afwisselende gebruik stelt. De afmeting 295/80 R 22.5 met M+S-aanduiding voor in Europa aangeboden nieuwe regionale busbanden kan zijn dagelijkse uitdagingen goed aan met een voor deze toepassing speciaal vormgegeven profiel: gevormde lengtegroeven voor optimale handling en grip op natte wegen, gecombineerd met 3D-lamellen voor extra grip en over de gehele levensduur van de banden bestendige hoge remeigenschappen.

Voor de busbandengeneratie 3 hebben de bandenontwikkelaars van Continental een volledig nieuwe loopvlakken-rubbermix samengesteld, die ook aan de diverse eisen, die aan bussen die regionaal worden ingezet, tegemoetkomen.

Brede, gesloten schouderstroken bieden de band op vrij onvaste straten of bochtige bergstreken bijzondere zijstabiliteit. De gesloten zijflanken zorgen samen met de nieuwe loopvlakrubbermix voor een bijzonder comfortabel en geluidsarm afrollen van de banden. De versterkte zijstructuur levert met geringe samentrekking een duidelijk meetbare bijdrage aan de vermindering van het brandstofverbruik.

“Met de Conti CityPlus leveren wij het passende antwoord op het moeilijk op te lossen doelconflict tussen allroundheid en rentabiliteit”, zegt Geert Roik, manager Onderzoek & Ontwikkeling Bedrijfsvoertuigbanden bij Continental. Als resultaat van het onderzoek ten behoeve van de nieuwe Conti CityPlus HA3 staan naast verbeterde rij-eigenschappen, de goede remeigenschappen over de gehele levensduur van de band, de verlengde kilometerprestatie en een verlaagde rolweerstand, die zich positief op de bedrijfskosten uitwerken.

Zoals alle Continental-banden uit de nieuwe Generation 3 houdt ook de Conti CityPlus HA3 met een verhoogde lastindex rekening met de door toekomstige euro-6-motorentechniek stijgende voertuiggewichten. Met de allrounderkwaliteiten van de Conti CityPlus HA3 biedt Continental een product, dat een veilig en economisch antwoord is op de eisen in het drukke regionale en gelegenheidsverkeer.

Alle bandentypen van de nieuwe Conti CityPlus HA3 kunnen worden nagesneden en gerecycled. Zo wordt de levensduur en rentabiliteit van de banden verlengd.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.