Conti.eContact
De Conti.eContact banden zijn voorzien van een groot aantal technologieën die speciaal zijn toegespitst op de specifieke vereisten van hybrides en elektrische auto’s. Mede daardoor heeft de uitvoering voor hybrides het AA-label en draagt ook de EV-variant het BLUECO-logo.

De nieuwe Conti.eContact voor hybride-modellen is een band waarin een groot aantal innovatieve technologieën is verwerkt. Zo maakt hij gebruik van de Green Chilli-compound: een rubbersamenstelling met speciale additieven en polymeren die de rolweerstand tot een minimum bepreken en tegelijkertijd voor maximale grip zorgen. Het speciale Hydrosipes-profiel vormt een belangrijke factor in de efficiënte afvoer van water. Dit leidt tot optimale (rem)prestaties op nat wegdek.

De nieuwe Conti.eContact voor hybrides beschikt bovendien over Aeroflex-technologie. Dat betekent dat de wangen van de band in aerodynamisch opzicht zijn geoptimaliseerd, zelfs bij verminderde spanning. Deze constructie vermindert turbulentie en verbetert daarmee de zowel de rolweerstand als de stroomlijn.

Ten slotte is er ContiSilent. De nieuwe Conti.eContact beschikt over een speciale schuimlaag aan de binnenzijde. Het extra absorptievermogen daarvan leidt tot een lagere geluidsproductie én minder belasting van onderstelcomponenten. Overigens is de nieuwe Conti.eContact ook geschikt voor conventioneel aangedreven auto’s.

Door de bundeling van de slimme technologieën heeft de nieuwe Conti.eContact voor hybrides een AA-label. Ofwel: de hoogst mogelijk score op het gebied van energie-efficiency én grip op nat wegdek. Het AA-label is uniek. Op dit moment draagt slechts 0,18% van alle banden van de vier premium-aanbieders dit label.

De nieuwe Conti.eContact voor elektrische voertuigen

Ook vol-elektrische voertuigen zijn aan een sterke opmars bezig. Voor deze modellen heeft Continental eveneens een speciale band ontwikkeld. De Conti.eContact voor elektrische voertuigen heeft een relatief grote diameter en is voorzien van vooruitstrevende technologie. Het kenmerkende profiel draagt bij aan een minimale rolweerstand en het zorgt voor optimale grip. Dankzij de Flat Contour-technologie blijft het volledige loopvlak ook bij verminderde bandenspanning ‘vlak’ op het wegdek staan. Dit verlaagt de rolsweerstand en dat betaalt zich uit in een lager verbruik. Ook maakt deze band gebruik van Aeroflex-technologie met in aerodynamisch opzicht geoptimaliseerde wangen.

Het Conti.eContact leveringsprogramma voor hybrides:

• 215/55 R 17 98 V XL (Opel Ampera)
• 225/50 R 17 98 V XL (Citroen DS5 hybride, Peugeot 3008 Hybrid)
• 225/55 R 17 101 W XL (BMW 5 ActiveHybrid, Peugeot 508 Hybrid)
• 235/50 R 18 101 V XL (Lexus 600h)
• 235/60 R 18 1071 V XL (Lexus 450h)
• 255/55 R 18 109 W XL (Porsche Cayenne S Hybrid, Volkswagen Touareg Hybrid)

Het Conti.eContact leveringsprogramma voor elektrische auto’s:

• 125/80 R 13 65 M (Renault Twizzy)
• 145/80 R 13 75 M (Renault Twizzy)
• 205/55 R 16 91 Q (Volkswagen eGolf)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.