Onlangs werden tijdens NudgeLive – het jaarlijkse evenement van Nudge – de beste nieuwe load locations voor het love to load netwerk bekend gemaakt. Consumenten hebben deze locaties aangedragen, omdat zij hier een elektrische auto willen opladen. Het doel van de campagne was om 200 inzendingen voor nieuwe locaties te krijgen. In de eerste vier weken van de campagne zijn er maar liefst 211 locaties aangewezen.

The New Motion zal 31 van deze locaties gratis voorzien van een elektrisch oplaadpunt (lolo smart). Ook zal Opel 5 laadpunten realiseren. De locatie met de meeste stemmen is Schiphol, waar binnenkort dan ook een laadpaal geplaatst gaat worden.

De love to load campagne is op 16 mei van start gegaan als initiatief van Nudge, The New Motion, Liander, Opel en Urgenda. Om elektrisch rijden voor iedereen mogelijk te maken zijn er meer laadlocaties nodig. Want hoe meer laadlocaties, des te aantrekkelijker het wordt om over te stappen op elektrisch rijden. Daarom zal Opel ook 5 laadpunten financieren.

Met behulp van de communities van Nudge (25.000+ leden) en The New Motion hebben consumenten nieuwe locaties aangewezen, die deel gaan uitmaken van het ‘love to load’ laadnetwerk.

Laadpalen plaatsen
Tijdens NudgeLive worden alle winnende locaties door Anja van Niersen (Liander) en Ruud Koornstra bekend gemaakt. In de periode tot september zullen de communities van Nudge en The New Motion de eigenaren van de overige locaties benaderen en hen de mogelijkheid bieden ook een laadpunt te plaatsen.

Anne-Marie Zuidweg, Manager Schiphol Parking: “Ik ben blij met dit steuntje in de rug. Duurzame mobiliteit is heel belangrijk voor Schiphol. We merken dat elektrisch vervoer steeds meer doorbreekt bij onze klanten. Daarom werken we aan de faciliteiten die daarbij horen. Nog dit jaar zullen er naast deze eerste drie laadpalen méér laadvoorzieningen komen in de garages en op de parkeerterreinen van Schiphol Parking.”


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.