Audi e-tron
Het is nu mogelijk om de Audi e-tron naar eigen inzicht samen te stellen en de auto te bestellen.

Een maand geleden beleefde de Audi e-tron zijn officiële introductie in Nederland. Dat is aardig, maar een configurator is pas echt zinvol. Niks is aangenamer dan het virtueel samenstellen van een auto, te kijken of smijten met geld nut heeft of dat juist met een auto met nauwelijks opties opvallend goed voor de dag valt te komen. Het is nu mogelijk om de Audi e-tron te configureren.

De auto met een vanafprijs van € 84.050 heeft eigenlijk een relatief bescheiden optielijst, het gaat er anders aan toe dan bij andere Audi’s. De Audi virtual mirrors is het mooiste wat de optielijst te bieden heeft, een meerprijs van € 1.857 volstaat om de gewone buitenspiegels te vervangen voor camera’s op stokjes. Het beeld wordt getoond op schermen in de beide portieren. Het is de vraag of dit ook echt nut heeft, maar het gimmickgehalte ligt hoog.

Interessant is dat Audi twee thuislaadkabels meelevert. De een voor gebruik met een regulier schuko-stopcontact en de ander voor gebruik met een CEE-stopcontact voor krachtstroom. Bij gebruik van de laatste kan er met maximaal 11 kW worden geladen. Vanzelfsprekend krijgt de e-tron bezitter ook gewoon een type 2 kabel, zodat er gebruik kan worden gemaakt van publieke oplaadpunten.

Op het accupakket zit acht jaar fabrieksgarantie en zes jaar lang staat Audi garant voor de kosten van onderhoud en apk-beurten. De eerste twaalf maanden is de laadpas vrij van abonnementskosten. Deze Shuttle mobiliteitskaart kan worden gebruikt voor het opladen van de auto, maar is ook een ov-chipkaart, geeft toegang tot deelauto’s van Greenwheels en maakt het mogelijk om een ov-fiets te pakken. Zelfs parkeerkosten voldoen en afrekenen in taxi’s is mogelijk met de pas.

Het is niet duidelijk wat de wachttijd is voor een Audi e-tron.

Beeld: de Audi e-tron in een zandrijke omgeving


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

In België optielijst geplunderd 110.800€

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.