Dunlop kondigt vandaag aan dat het zijn eerste banden met AA-label voor Europa heeft ontwikkeld onder de merknaam Sport BluResponse AA. Het AA-predicaat betekent dat de Sport BluResponse AA aan de hoogste eisen voldoet op het gebied van rolweerstand, en daarmee brandstofbesparing, en grip op een nat wegdek.

Toekomst
De conceptbanden, die zijn ontwikkeld in vier maten, zijn specifiek bedoeld voor research en ontwikkeling en zijn voorlopig niet te koop. De Sport BluResponse AA zal voornamelijk worden gebruikt als basis voor de verdere ontwikkeling van goed scorende banden die in de nabije toekomst worden gelanceerd, en voor demonstraties.

“De AA-banden die we tonen, voldoen aan de strengste eisen van de Europese Unie, zoals bepaald door het nieuwe labelsysteem dat vandaag op vrijwillige basis wordt geïntroduceerd”, zegt Sanjay Khanna, Brand Director Dunlop. “Voor Dunlop biedt het label de uitdaging om een sportieve en uiterst prestatiegerichte band te lanceren die voldoet aan de strenge labelcriteria.”

Geheim
De band combineert de AA-score met een compromisloze benadering van de meer sportieve prestatiecriteria. Die technologie werd mogelijk dankzij een nieuw ontwikkelde rubbersamenstelling die de warmteopwekking in de band reduceert en die een verbeterde loopvlakstructuur met nieuwe productietechnieken combineert. Alle gegevens over hoe de band is ontwikkeld, blijven echter vertrouwelijk.

Conform het nieuwe labelsysteem behalen de nieuwe AA-banden topscores voor rolweerstand, en daarmee zuinigheid, en grip op nat een wegdek. Beide factoren zijn cruciaal voor de autosport, want met zuinige banden kunnen racewagens verder rijden met minder brandstof en een goede grip op een nat wegdek is uiteraard essentieel om ervoor te zorgen dat de auto zelfs in de zwaarste regen in de race blijft.

“De technologie die we hebben ontwikkeld, heeft een niet te onderschatten invloed op ons vermogen om zelfs voor raceomstandigheden betere banden af te leveren”, besluit Khanna.

Het gestandaardiseerde bandenlabel, dat 1 november 2012 wettelijk verplicht wordt in de Europese Unie, zal klanten informeren over drie cruciale prestatiekenmerken: rolweerstand, grip op een nat wegdek en extern geluidsniveau. Dat externe geluidsniveau wordt uitgedrukt in decibel en één, twee of drie geluidsgolven. Eén golf verwijst naar de stilste band, drie golven naar de minst stille band.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Deze band is waarschijnlijk zo pokkehard dat je in een bocht amper grip hebt.
Want voor de rest lees ik niet echt revolutionaire dingen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.