Kia concept
Minder ratio, meer emotie. Op de Salon van Genève is een elektrische concept car van Kia te zien die emotie en begeerte wil opwekken.

Het is wel nodig om enige dagen geduld te brachten, de officiële onthulling van de elektrische concept car van Kia is namelijk op 5 maart. Tot die tijd moeten we het doen met schamel beeld. Iedereen die Kia de voorbije jaren een beetje heeft gevolgd weet dat dit een indrukwekkende auto kan worden. Een Kia is immers niet langer uitsluitend een bread and butter car, die veel waar biedt voor zijn geld. Kijk maar eens naar de Stinger.

Ook elektrische auto’s kunnen spectaculair zijn, dat moet de concept car bewijzen. Gregory Guillaume, hoofd design bij Kia zegt daarover het volgende: “Bij automotive design draait alles om het prikkelen van de zintuigen en om het hart net wat sneller te laten kloppen. Wij zien absoluut geen reden waarom dat anders zou zijn wanneer de auto van elektrische aandrijving is voorzien. Ons volledig elektrische concept zet dan ook je hart in de hoogste versnelling en dit ontwerp geeft ook een indruk van onze allesomvattend en emotionele kijk op elektrificatie.”

Het chassis is toegespitst op elektrische aandrijving, wat voor de nodige binnenruimte zorgt. Het ontwerp van de auto is een kruising van een suv, gezinsauto en crossover. Dat klinkt als een modieus, generiek auto-ontwerp dat zeer kenmerkend is voor het huidige tijdsgewricht. Laten we hopen dat Kia niet met een auto komt die even grotesk is als de Mercedes-Maybach Ultimate Luxury.

Dromen staat vrij. Degene die nu, of beter gezegd over een jaar, elektrisch wil rijden kan uitzien naar een Kia e-Niro of Kia e-Soul. Twee puike wagens, met een groot rijbereik.

Kia concept detail

Kia concept interieur


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.