MCity
In de staat Michigan vind je sinds kort de stad MCity. In de stad kom je alle verkeerssituaties tegen als in elke andere stad, maar dan zonder de inwoners. MCity is namelijk puur en alleen gebouwd om (deels) autonome auto’s te testen.

Bijna dertien hectare groot is het testterrein van de Universiteit van Michigan. De universiteit bouwde het terrein met behulp van vijftien bedrijven die elk 1 miljoen euro investeerden in ruil voor de mogelijkheid er hun auto’s of toepassingen te kunnen testen. Onder die bedrijven zijn onder andere Honda, General Motors en Toyota.

Behalve stedelijk gebied, beschikt MCity ook over een tunnel en stukken onverharde weg. Behalve standaardsituaties, kunnen de onderzoekers ook goed onderzoeken hoe autonome auto’s reageren op bijvoorbeeld grafiti op verkeersborden of vervaagde belijning.

MCity is overigens niet de eerste nepstad die voor dit soort doeleinden is gebouwd. De Russische vrachtwagenfabrikant Kamaz heeft eveneens een artificiele stad gebouwd en er zijn plannen voor een testfaciliteit in Flevoland. Google blijft haar autonome auto’s overigens gewoon op de openbare weg testen en ook in Nederland bestaat daartoe de mogelijkheid.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.