Tijdens een bijeenkomst over de toekomst van Volkswagen zijn min of meer per ongeluk wat details onthuld over de Volkswagen ID.2. Een nieuw en compact elektrisch model.

Eerder was het vermoeden dat de auto ID.1 zou gaan heten, maar dat lijkt nu toch echt ID.2 te worden. De Volkswagen ID.2 is een compacte crossover, die qua buitenformaat valt te vergelijken met de T-Cross terwijl de binnenruimte gelijk is aan die van een Golf.

De Volkswagen ID.2 staat op een ingekort MEB-platform. De auto is er in verschillende uitvoeringen, er valt uit verschillende accupakketten te kiezen, wat betekent dat de reikwijdte tussen de 250 en 400 kilometer komt te liggen. Het gaat om een lithium-ijzerfosfaat accupakketten, die worden geproduceerd door Northvolt. Dit batterijtype is goed voor miljoenen kilometers aan rijbereik.

Meer nog dan de Volkswagen ID.3 is de ID.2 een ev die elektrisch rijden beschikbaar maakt voor de massa met dank aan een vanafprijs van ruim 20.000 euro. Zonder dat het nodig is om consequenties te doen, of bijvoorbeeld nauwlettend te waken over de stroomvoorraad omdat de accu net wat te klein is. Enig geduld is wel nodig, want de Volkswagen ID.2 is er vanaf 2025.

De productieversie van de Volkswagen ID.Space wordt nog altijd in 2023 verwacht. Dat is een ruime stationwagon, met het formaat van een Passat. Een verademing voor eenieder die niet direct zit te wachten op een suv. Over de Volkswagen Trinity, het elektrische topmodel, weten we net zo weinig als voorheen. Het belooft een indrukwekkende auto te worden, zou het een hoogst actuele interpretatie van de Phaeton zijn?

Uitspraken over de nieuwe Volkswagens zijn gedaan tijdens de Way to Zero-bijeenkomst, waarin de toekomst van het merk uit de doeken is gedaan en is toegelicht hoe de CO2-uitstoot geminimaliseerd wordt. (Via: edison.media)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.