De onpopulaire elektrische sedan van het failliete Coda is terug op de markt.

Coda Holdings Inc. werd eind april failliet verklaard omdat van hun vijfpersoons EV sedan, na één jaar op de markt te zijn geweest, slechts 100 stuks waren verkocht. De prijs van 37.250 USD (omgerekend ruim 28.000 euro) en de range van 200 kilometer zijn redelijk, maar het saaie uiterlijk en de recalls voor defecte airbags hebben veel klanten afgeschrikt.

Club Auto Sales en Ready Remarketing trekken zich hier niets van aan en kochten de overgebleven voorraad van Coda, die tegenwoordig door het leven gaat als energieleverancier. De sedans gaan met een “flinke korting” de markt op. Wat de nieuwe prijs wordt is nog niet bekend gemaakt om de markt voor de huidige eigenaren te beschermen.

In totaal zijn er 150 voertuigen beschikbaar, waarvan 100 geen motor en accupakket hebben. Elf van de 50 volwaardige exemplaren hebben een grotere batterij (36 kWh in plaats van 31 kWh) en zijn daarom niet legaal in de Verenigde Staten. Inkopers uit onder andere Europa en Zuid-Amerika hebben interesse getoond om deze sedans over te namen.

Via Coda Cars zijn er nog een miljoen dollar aan onderdelen beschikbaar. De handige knutselaar kan daarmee een “glider” sedan weer compleet maken. Ook andere laders en onderdelen moeten op een dag de verkoop in gaan, met de mogelijkheid dat Coda Energy nieuwe accupakketten zal gaan leveren. (Via Autoblog Green)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.