De CO2-uitstoot van een treinrit vergelijken met die van een auto kan vanaf nu met met de nieuwe app van NS en Milieu Centraal. Vanaf vandaag is de app voor zowel Android als iOS te downloaden.

Op een eenvoudige manier kan men te weten komen hoeveel milieuvriendelijker de trein is dan de auto. De nieuwe CO2-vergelijker app geeft real time de cijfers, de berekeningen gaan uit van een gemiddelde bezetting van de trein en een gemiddelde van 1,5 personen in de auto.

Besparen & delen
In de app wordt de hoeveelheid CO2 die men per trein uitstoot vergeleken met uw eigen type auto. Hiervoor moet de brandstofsoort en de klasse van de auto ingevuld worden, voordat u in de trein stapt. Daarna zet u de app aan zodra de trein wegrijdt. Tijdens het rijden wordt het verschil in CO2-uitstoot duidelijk. Het resultaat kan vervolgens met vrienden of anderen via e-mail, facebook of twitter worden gedeeld.

Gemiddeld stoot de trein ruim driekwart minder CO2 uit dan de gemiddelde auto. Voor een afstand van tien kilometer met de trein wordt grofweg een kilo CO2 bespaart.

De nieuwe app is opgezet door NS en Milieu Centraal. Een gezamenlijke drijfveer is om het bewustzijn over de CO2-uitstoot bij het reizen te verhogen. Eerder in 2012 lanceerde NS met berekeningen van Milieu Centraal de CO2-vergelijker op NS.nl.

De app voor Android staat HIER. iPhone-gebruikers kunnen HIER terecht.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

leuke manier om daar aandacht aan te geven

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.