Gewoon omdat het kan en ook wel een beetje voor de publiciteit.

Rupsvoertuigen van Citroën in de Sahara

Vroeger werd door Citroën nog wel eens een stunt uitgehaald. In 1922 was automobilisme nog geen evidentie, maar ging het Franse merk op expeditie, dwars door de Sahara, met spectaculaire voertuigen. Vijf halfrupsvoertuigen met de klinkende namen Scarabée d’or, Croissant d’argent, Tortue volante, Boeuf aps en Chenille rampante. Louter en alleen om te laten zien waartoe een Citroën in staat was.

Dit kunstje moet eind 2022 opnieuw worden geflikt, maar dan vanzelfsprekend met elektrische auto’s, waarvan Citroën er de komende twee jaar talloze gaat introduceren. Zal het een enorme uitdaging worden, om op te laden in het desolate woestenij die de Sahara kan zijn? Of is ijlings een list bedacht?

Er is nog enig geduld voor nodig, maar we komen er vanzelf achter. Het gaat om een monstertocht van 3.170 kilometer. Dat wordt onderverdeeld in etappes, eerst 200 km van Touggourt naar Ouargala, dan 770 km van Ouargala naar In-Salah en 800 km van In-Salah naar Silet, om vervolgens 500 km af te leggen van Silet naar Zaouaten. De karavaan rijdt daarna nog eens 900 km van Zaouaten naar het eindpunt, de legedarische stad Timbuktu. Hoeveel keer snelladen zou het zijn tot de bestemming?

Welke auto’s meedoen weten we nog niet, het is alleen duidelijk dat het gaat om nog te introduceren elektrische modellen, een emissievrije concept car en twee replica’s van de rupsvoertuigen uit 1922.

Beeld: historisch beeld van de expeditie dwars door de Sahara


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.