Het bestelwagenaanbod van Citroën
Na Opel kan Citroën uiteraard niet achterblijven.

Bovendien was de aankondiging al gedaan. Inmiddels is meer duidelijk geworden over het aanbod van elektrische bestelwagens van Citroën. Beloofd wordt dat rond het jaar 2025 van alle busjes van Citroën ook een ev-variant beschikbaar is. Om het binnenstedelijke distributieverkeer duurzaam te kunnen doen.

Zowel van de Citroën Jumper als de Jumpy kan in 2020 een ev-variant worden verwacht. Bij de Jumpy kan voor twee verschillende configuraties worden gekozen, meer specifiek gaat het om een accupakket van 50 kWh of één met een gerieflijke capaciteit van 75 kWh. De eerste is goed voor een rijbereik van 200 kilometer en de tweede komt 300 kilometer ver, gemeten volgens de WLTP-norm.

Naar wens is de huidige Citroën Berlingo elektrisch en uiteraard geldt hetzelfde voor de nieuwe. Die staat gepland in 2021. Het is nu wachten op specificaties van dat busje.

Uiteraard mag Renault als een van de grote concurrenten worden gezien, dat merk heeft recentelijk busjes op waterstof aangekondigd. Vooral als het om vrachtvervoer gaat is dat een veelbelovende brandstofkeuze. Als althans er op duurzame wijze geproduceerd kan worden en er voldoende tankstations zijn.

Beeld: het bestelwagenaanbod van Citroën, dat spoedig geheel wordt geëlektrificeerd


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.