Citroën is er in geslaagd de CO2-uitstoot van de DS5 Hybrid4 nog verder te reduceren. Hierdoor betalen zakelijke rijders 14% bijtelling en geldt er ook een vrijstelling voor wegenbelasting. De full hybrid diesel technologie combineert zuinigheid met krachtige prestaties (de fransoos heeft 200 pk) en geavanceerde vierwielaandrijving met vier rijstanden.

91 grammen
De Citroën DS5 Hybrid4 behoort tot de zuinigste in zijn segment, met een gemiddeld brandstofverbruik van slechts 3,8 l/100 km. De CO2-emissie is nu nog verder teruggedrongen, van 99 naar 91 g/km, en voor deze categorie auto’s uitzonderlijk laag. Daarmee valt deze dieselhybride voortaan in de 14% bijtellingscategorie en geldt er een vrijstelling voor wegenbelasting. De Citroën DS5 Hybrid4 is leverbaar vanaf € 38.990 [Business uitvoering].

Elektrocombo
De unieke combinatie van een efficiënte HDi dieselmotor met een krachtige elektromotor, een Stop & Start-systeem en intelligente regelelektronica, maakt de full hybrid diesel technologie van Citroën bijzonder.
Deze elektronica bepaalt voor iedere rijsituatie de ideale combinatie van diesel- en elektromotor.

60 km elektrisch
Daarnaast kan de bestuurder zelf kiezen uit vier voorgeprogrammeerde rijstanden. Een stand AUTO waarin het verbruik wordt geoptimaliseerd en SPORT voor extra prestaties, inclusief elektrische “boost” functie. In de ZEV stand (Zero Emission Vehicle) kan tot 60 km/h volledig elektrisch en emissievrij worden gereden. Tot slot is er de 4WD modus, voor rijomstandigheden met beperkte grip.

De onlangs geïntroduceerde Citroën DS5 is het derde model in de DS-lijn van Citroën.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.