De nieuwe Euro 6 e-THP 130 PureTech driecilinder benzinemotor vindt zijn weg naar de Citroën C4. Met een uitstoot van 110 gram CO2 per kilometer valt de auto hiermee tot en met 2015 binnen de 20% bijtellingscategorie.

De e-THP 130 motor is voorzien van een dubbele thermostaat, een balansas, een gekoeld inlaatspruitstuk, klepstoters met een lage-weerstandscoating, nokkenasverstelling voor in- en uitlaatnokkenas, een in de cilinderkop geïntegreerd uitlaatspruitstuk en waterafvoerhuis en ten slotte een distributieriem die door het oliecarter gaat.

De voordelen van deze lichtere en compactere motor zijn een lager brandstofverbruik en lagere uitstoot, minder geluid en een soepele loop. Daarnaast komt de motor sneller op temperatuur.

De nieuwe e-THP 130 motor vervangt de VTi 95 en VTi 120 motoren, die vanaf nu niet meer leverbaar zijn. De CO2-uitstoot van deze motor is met maar liefst 20 procent verminderd ten opzichte van zijn voorgangers. Daarnaast levert hij meer koppel bij een laag toerental en meer vermogen.

De e-THP 130 zal leverbaar worden op alle uitrustingsniveaus van de Citroën C4. De vanafprijs bedraagt 19.990 euro inclusief BTW, als Attraction-uitvoering.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.