Zowel de Citroen C3 als de Citroen DS3 zijn uitgerust met een nieuwe viercilinder e-HDi dieselmotor (70 pk). Deze e-HDi 70 versies zijn voorzien van Stop&Start en Micro-hybride technologie waardoor de uitstoot is beperkt gebleven tot slechts 87 gram CO2 per kilometer. Door deze gunstige uitstoot zijn zowel de C3 als de DS3 geheel 2012 én geheel 2013 vrijgesteld van wegenbelasting én vallen ze in de 14% bijtellingscategorie.

De viercilinder motor is standaard gekoppeld aan de EGS versnellingsbak, welke zowel automatisch kan schakelen als bediend kan worden met schakelflippers achter het stuurwiel.

De Citroën C3 wordt leverbaar als Tendance voor de prijs van € 15.990. Voor €100 meer is de Collection versie verkrijgbaar met o.a. Automatische airconditioning, Connecting box, Middenarmsteun, 16” wielen met speciale aerodynamische Airflow wieldoppen, Chromen exterieur accenten en speciale bekleding.

De DS3 is leverbaar in de Chic uitvoering voor de prijs van € 16.990. Standaard is de DS3 voorzien van onder andere ESP, cruise control, lederen stuurwiel, mistlampen voor en Radio/CD/MP3 speler. De DS3 is zoals gebruikelijk geheel naar eigen smaak en wensen uit te rusten met diverse interessante optiepakketten, kleuren en dakthema’s.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.