Een kwestie van vraag en aanbod.

De productie van de Tesla Model 3 in de Chinese Gigafactory, die in Shanghai, begint behoorlijk op gang te komen. Ondertussen is Tesla in Europa onverminderd populair, en is het wachten op de voltooiing van de Gigafactory nabij de Duitse hoofdstad Berlijn. Wat gebeurt er dan? Export van de Tesla Model 3 naar Europa.

Dat is ook bevestigd door Tesla. Er wordt aangegeven dat binnenkort de verscheping van de Tesla Model 3 vanuit China van start gaat. Het zal dan gaan om de vernieuwde uitvoering van de Tesla Model 3, die met het vergrote rijbereik en enige andere aanpassingen. Er wordt gebruik gemaakt van kobaltvrije lithium-ijzerfosfaat accupakketten en het zou vooralsnog uitsluitend om de Standard Range Plus-versie gaan. Dat strookt met de wat langere leverduur van die uitvoering, als de bestelling nu wordt gedaan dan is de gewenste Model 3 er in februari.

De Tesla Model 3 Long Range lijkt voorlopig uit Amerika te komen. Die auto kan vooralsnog binnen enige weken worden geleverd. (Via: electrive.net)


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.