Wordt de Chinese stad Qingdao de redding voor het ‘nieuwe’ Saab, dat zich voornamelijk op elektrische auto’s wil gaan richten? De kersverse eigenaar van Saab, National Electric Vehicle Sweden AB (NEVS), heeft namelijk een deal gesloten met de stad waar meer dan 7 miljoen mensen wonen.

Het investeringsbedrijf van de stad, Qingdao Qingbo, heeft omgerekend 235 miljoen euro toegezegd voor een aandeel van 22% in Saab, het voormalige automerk van Victor Muller. Een deel van de deal is dat de auto’s die Saab eventueel in Zweden gaat produceren via de haven van Qingdao China binnenkomen. Mocht er te weinig capaciteit zijn in de Saab-fabriek te Trollhättan, dan zal NEVS in Qingdao een tweede fabriek bouwen.

De ambitieuze plannen zijn natuurlijk onderhevig over de voortgang van NEVS. Het bedrijf zal eerst met een auto op de markt moeten komen die daadwerkelijk aftrek vindt. De plannen zijn om in 2014 een elektrische variant van de stokoude Saab 9-3 op de weg te zetten, maar of ze kans maken om de eigendomsrechten te mogen gebruiken valt nog te bezien.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.