jia yueting
Jia Yueting, een jonge Chinese miljardair, is minstens net zo ambitieus als zijn Amerikaanse collega en wil de grootste fabrikant van elektrische auto’s in China worden.

Yueting is rijk geworden met Leshi Internet Information & Technology, een bedrijf dat op internet tv’s is gericht, maar wil graag zijn horizon verbreden. Net als Elon Musk zoekt Yueting zijn heil in elektrische auto’s met als ultiem doel Tesla voorbij te streven, zo meldt Bloomberg. Hij pakt het wel iets anders aan dan zijn Amerikaanse tegenstrever, de auto’s zullen niet in eigen beheer worden gebouwd. Ook wil Leshi meteen een betaalbaar model introduceren, daar waar Tesla juist begon met modellen in het hogere segment.

Naar het schijnt heeft Leshi al een ontwerp voor een elektrische auto klaar liggen en zoekt het bij voorkeur Chinese bedrijven die een joint-venture willen aangaan en de auto onder licentie gaan produceren. Daarbij gaat het om bedrijven die zich momenteel nog niet bezig houden met de productie van auto’s.

Momenteel probeert de Chinese overheid gebruik maar ook de ontwikkeling en productie van elektrische auto’s flink te stimuleren. De momenteel nog zeer gesloten Chinese automarkt moet meer opengesteld worden voor buitenlandse bedrijven die in samenwerking met Chinese fabrikanten elektrische auto’s in China willen produceren.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Droom lekker verder!

Och jee. Weer een copy-paste / “me too” aziaat. Kunnen die gasten daar nou werkelijk niets zelf bedenken? Innovatie en aziaten in 1 zin is echt zeldzaam…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.