BYD e6 opladen
Om de adoptie van stekkerauto’s te bevorderen, overweegt de Chinese overheid een investering van maar liefst 100 miljard yuan (ruim 12,3 miljard euro) in de aanleg van een laadnetwerk.

Volgens twee anonieme informanten zullen de plannen binnenkort bekend worden gemaakt. Details wilden zij nog niet geven, dus het is nog onbekend hoe lang het project zal duren en of de laadpalen geschikt zijn voor Teslas.

De grote investering is de zoveelste poging van de Chinese overheid om de luchtkwaliteit te verbeteren. Door de zorgen over de prijs, betrouwbaarheid en gebruiksgemak van EV’s weg te nemen en daarmee de adoptie ervan te vergemakkelijken, willen zij niet alleen de luchtvervuiling aanpakken, maar ook de lokale EV-industrie zoals BYD en Kandi een boost geven op het gebied van verkoop en ontwikkeling.

Vanaf september zullen alle EV’s, plug-in hybrides en waterstofauto’s zijn gevrijwaard van de aankoopbelasting. De Chinese overheid zal ook zelf met dit soort auto’s rond gaan rijden. Toch heeft het land nog een lange weg te gaan om hun doel van 500.000 groene auto’s op de weg te halen, want momenteel staat de teller nog op 70.000 stuks. (via Bloomberg)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.