China krijgt verticale bossen in de strijd tegen smog
Het moge bekend zijn dat China te kampen heeft met ernstige luchtkwaliteitsproblemen. Een Italiaanse firma komt nu met een mogelijke oplossing op de proppen.

Stefano Boeri Architetti, een Italiaans architectenbureau, ontwierp twee met bomen en planten bezaaide torens voor de Chinese stad Nanjing. Deze groene torens hebben een oppervlakte van 6.000 m², ze worden beplant met maar liefst 1.100 bomen en nog eens 2.500 planten en struiken.

De ene toren verdeelt 28 verdiepingen over een totale lengte van 200 meter en moet voornamelijk als kantoor worden gebruikt. De andere toren wordt met 108 meter een stuk lager, dit gebouw wordt een hotel. In 2018 moeten beide gebouwen worden opgeleverd.

Naast vergroting van de biodiversiteit en simpelweg meer groen in het straatbeeld, zijn de torens natuurlijk bedoeld om CO2 op te nemen. Volgens planning moeten de torens 25 ton CO2 per jaar opnemen. Daar blijft het niet bij, want de bomen en struiken produceren ook nog eens 60 kg zuurstof per dag. Gratis en voor niks!

Over milieuvriendelijke torens gesproken: we schreven eerder al over een Nederlandse designer die met torens koolstof opvangt om daar diamanten van te maken.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.