T-Flight
Het SpaceX-project krijgt serieuze concurrentie.

Dat is althans aangekondigd door China Aerospace Science and Industry Corporation (CASIC). Het bedrijf is eigendom van de staat en heeft beloofd om met een high-speed flying train te komen. De T-Flight. Dat is bepaald geen loze belofte, want de maximumsnelheid moet op 4.000 km/u komen te liggen. Razendsnel China door dus.

Dat is tien keer sneller dan de snelste kogeltrein, nog altijd vier keer sneller dan de gemiddelde vlucht en drie keer sneller dan de snelheid van het geluid. Ook magneetzweeftreinen halen deze snelheid bij lange na niet. Het concept is vergelijkbaar met de hyperloop die mede door SpaceX en Tesla wordt ontwikkeld. De hyperloop heeft nu een snelheid van 500 km/u gehaald, maar moet uiteindelijk in staat zijn om meer dan 1.000 km/u te halen.

De door CASIC ontworpen buis waar de trein doorheen wordt gejaagd, moet de eerste ter wereld zijn die het mogelijk maakt om snelheden van meer dan 1.000 km/u te behalen. Dit met zweefkracht en een vrijwel vacuĆ¼m buis. Het bedrijf zegt hiervoor meer dan 200 patenten te hebben.

In het kader van de 21ste-eeuwse variant op de zijderoute, het project One Belt, One Road, wordt alvast gedacht aan internationale verbindingen. (Via: qz.com)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Die buis lijkt me een probleem over die afstand

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.