De tweede generatie Chevy Volt staat in de planning. Samen met zijn broer, de Opel Ampera, zou hij sportiever, efficiënter en goedkoper moeten worden.

We mogen de nieuwelingen in 2015 op de markt verwachten. Er is een mogelijkheid dat er naast de Volt en Ampera nog een derde variant van de auto komt. Het uiterlijk van de 2-3 EV’s zou vergelijkbaar worden met de Cadillac ELR, die voor volgend jaar staat gepland met een langer en sportiever uiterlijk.

Door een lager gewicht, efficiëntere verbrandingsmotor en range extender, zal de CO2-uitstoot afnemen. Hierbij zou de huidige 1.4-liter viercilinder worden vervangen door een 1,0- of 1,2-liter driecilinder met turbo, maar dit is nog niet bevestigd.

De prijs is, omgerekend vanuit Amerikaanse dollars, 33.000 euro en daarmee iets vriendelijker voor de portemonnee, vergeleken met de 42.950 euro voor de huidige Volt. (Via AutoBild)

UPDATE 08-08-2014: De nieuwe Volt debuteert in januari 2015 op de Internationale Autoshow van Detroit. Bekijk de teaserfoto’s HIER op Autojunk.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.