BOVAG heeft begin dit jaar een compleet nieuw wielerteam opgericht: de Elektrische Wielerploeg. Onder het motto ‘Fietsen met de beste ondersteuning’ vormt deze ploeg de drager van een landelijke actiecampagne die de relevantie en bekendheid van de e-bike moet versterken.

Als ploegleider fungeert de bekende, voormalige profwielrenner Henk Lubberding. En als ploegleidersauto staat Lubberding – heel toepasselijk – de elektrische Chevrolet Volt ter beschikking.

In geheel 2013 neemt de BOVAG Elektrische Wielerploeg deel aan diverse recreatieve toertochten en criteriums, waarbij zij – met een dikke knipoog naar de professionele wielerploegen – de voordelen van BOVAG zullen uitdragen. Eén van die evenementen is de 24-uurs race voor fietsen op het circuit van Zandvoort. Oud-profrenner en BOVAG ploegleider Henk Lubberding geeft in Zandvoort leiding aan een aantal bijzondere ploegen die de 24-uursrace op elektrische fietsen gaan volbrengen. Het is voor het eerst dat e-bikes, een inmiddels razend populair vervoermiddel in Nederland, op deze manier tot het uiterste op de proef worden gesteld.

Chevrolet Volt ploegleiders auto

Geen wielerploeg zonder ploegleidersauto en voor de BOVAG wielerploeg kwam maar één auto in aanmerking: de Chevrolet Volt. Elektrisch maar ook met een grote actieradius. Frank Tanke, Country Manager van Chevrolet Nederland:

Uiteraard werkt Chevrolet graag mee aan dit uitstekende initiatief door een Volt ter beschikking te stellen, want wij dragen duurzame mobiliteit een warm hart toe. En dragen daar ook aan bij door de elektrische Chevrolet Volt op de markt te brengen, en binnenkort de volledig elektrische Chevrolet Spark EV. Terwijl onze General Motors stalgenoot Cadillac dit jaar ook de elektrische Cadillac ELR zal introduceren.

24-uurs race op Circuit Zandvoort

Op zaterdag 25 mei om 15.00 uur wordt het startschot gegeven en duiken de fietsers, waaronder een Sterrenteam bestaande uit bekende Nederlanders, en de elektrische wielerploeg, voor de eerste keer de welbekende Tarzanbocht in. In de pitstraat krijgt elk team een eigen ‘pitbox’ aangewezen. Een deel van de opbrengst van Cycling Zandvoort komt ten goede aan Stichting SAM, die dolfijntherapie verzorgt voor kinderen met het syndroom van Down of autisme en aanverwante stoornissen. Niels Hansen, manager BOVAG Fietsbedrijven:

Met de Elektrische Wielerploeg zetten we zowel de fietsspecialist als de consument in de spotlights. Meer dan één miljoen Nederlanders hebben inmiddels een e-bike aangeschaft, senioren, forenzen en jonge gezinnen. Met een e-bike kun je immers meer kilometers afleggen met minder inspanning. Samen met Henk Lubberding biedt BOVAG al deze mensen komend jaar een unieke plek als lid van de Elektrische Wielerploeg.

Voor de service onderweg tijdens de vele evenementen kan de Elektrische Wielerploeg vertrouwen op de Chevrolet Volt. Gedurende de eerste 80 kilometer rijdt deze auto geheel emissievrij door gebruik te maken van de volle acculading aan elektriciteit in zijn 16,50 kWh lithium-ion batterij. Wanneer de batterij leegraakt, zorgt een benzine-aangedreven generator automatisch voor een vergroting van de actieradius met nog eens 500 kilometer op een volle tank.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.