Chevrolet Volt-rijders in de Verenigde Staten noteren consequent de door de Environmental Protection Agency (EPA) opgegeven geschatte actieradius van 98 MPGe benzinevrije mijlen, en velen rijden nog iets zuiniger dan die waarde.

De gemiddelde Amerikaanse Volt-eigenaar die zijn auto regelmatig oplaadt, rijdt 1.448 km met de Volt op één tank benzine, bedoeld voor de generator van de Volt. Daarmee wordt aan de pomp een besparing van ongeveer € 1.011,- gerealiseerd, claimt Chevrolet. Wereldwijd legden Volt-rijders gezamenlijk al 241 miljoen elektrische kilometers af, ruwweg vergelijkbaar met de afstand van de Aarde naar de planeet Mars.

In de Verenigde Staten is MPGe een maateenheid voor de gemiddelde afgelegde afstand per eenheid verbruikte energie. De U.S. Environmental Protection Agency (EPA) gebruikt die waarde om het verbruik van auto’s op alternatieve brandstoffen, plug-in elektrische auto’s en auto’s met andere geavanceerde technologieën te vergelijken met het brandstofverbruik van auto’s met een conventionele interne verbrandingsmotor, dat normaliter wordt uitgedrukt in mijl per US gallon benzine.

Sommige Volt-rijders slagen er zelfs in om het verbruik van benzine bijna geheel te voorkomen.

Brent Waldrep uit Auburn Hills (Michigan):

“Ik heb in 21 maanden tijd meer dan 37.820 km in mijn Volt gereden en heb in die periode slechts twee keer getankt. De laatste keer was in augustus 2012 en sinds die tankbeurt is mijn brandstoftank nog steeds voor bijna 65 procent gevuld. Ik rijdt ongeveer 14.484 tot 16.093 km op een tank brandstof.”

Waldrep is wellicht een uitschieter, maar zeker niet de enige. Larry Read uit Canyon Lake (Texas) doet het ook:

“Ik heb al ruim 8.000 km gereden en heb pas één keer getankt, de standaard tankinhoud bij aflevering door de dealer niet meegeteld.”

Wanneer de Volt volledig is opgeladen, wordt de stroom voor een actieradius van maximaal 80 kilometer geleverd door zijn 16 kWh lithium-ion batterij. Een brandstofmotor op benzine wekt na het leegraken van de batterij stroom op zodat de totale elektrische actieradius van de Volt wordt vergroot tot bijna 500 kilometer.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Dat zijn nog eens besparingen!

Zie je ook hoe weinig je Ice, nog nodig kunt hebben.

Ps: die 241M km is de gemiddelde mars baan t.o.v. de zon.
T.o.v. de aarde is constant anders.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.