Dat General Motors goede zaken doet in China is inmiddels wel bekend. Ze verkopen zelfs meer GM-producten in het Aziatische land dan in thuisland Amerika. Nu heeft ook de plug-in EV van het merk de oversteek gemaakt. Wel is het prijskaartje vrij fors te nomen. De Volt kost bijna twee keer zoveel in vergelijking met de prijzen in de VS.

Chevrolet heeft bekend gemaakt dat de Volt in acht Chinese steden zal worden aangeboden. De dertien dealers die de elektrische auto van het merk zullen gaan verkopen staan in Peking, Shanghai, Hangzhou, Suzhou, Wuxi, Guangzhou, Shenzhen en Foshan. Kopers kunnen zich aansluiten bij de V+ Club. Een 24-uursdienst waar men ‘one-on-one’ service kan krijgen. Ook zullen zw roden uitgenodigd voor activiteiten die aansluiten bij de eco-vriendelijke levensstijl van (P)EV rijder.

De prijs voor de Volt is in China vastgesteld op 498.000 yuan, omgerekend is dat nu 57.892 euro. In Nederland zal de Volt overigens 41.950 euro gaan kosten.

De Volt krijgt een standaard garantie van acht jaar of 160.000 km op de Voltec-aandrijflijn en de lithium-ion batterij. In volledig elektrische modus kan de auto 40 tot 80 km afleggen. Samen met de range extender komt de actieradius uit op 600 km. Het opladen van de accu’s neemt drie tot vier uur in beslag.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.