De opkomst van duurzame auto’s in de taxibranche lijkt niet meer te stoppen. Steeds vaker schakelen taxibedrijven over naar elektrische, semi-elektrische of zelfs waterstoftaxi’s. Chevrolet heeft laten weten dat de Volt nu officieel is goedgekeurd als taxi.

Er rijden in Nederland zo’n 36.000 taxi’s rond, vooral in stedelijke gebieden en ingezet door ca. 5.400 ondernemingen. Taxivervoer is een onmisbare schakel in de vervoersketen. Met name in de drukke steden is de taxi een onmisbaar vervoermiddel. Door de manier waarop taxi’s worden ingezet, relatief korte afstanden, veelal in stedelijke gebieden en veel ‘stop & go’ verkeer, is een elektrische taxi het ultieme alternatief voor duurzame en betaalbare mobiliteit. Dat unieke alternatief wordt nu geboden door Chevrolet met de elektrische Volt die nu is goedgekeurd als taxi. Daarbij is de inzet van een Volt als taxi dankzij diverse subsidies en nationale en lokale belastingvoordelen een financieel zeer aantrekkelijke propositie.

Door taxi’s in de hoofdstad elektrisch te laten rijden, wordt op de meest effectieve wijze gewerkt aan het schoner maken van de lucht in Amsterdam. Ook in andere steden en gebieden in Nederland gelden speciale regelingen voor de inzet van elektrische auto’s.

Geen wegenbelasting, 0% bijtelling
Bovenop deze subsidies profiteren Taxiondernemers bovendien van de lage brandstofkosten (gemiddeld verbruik 1,2/100 km) en de lage kilometerkostprijs dankzij de veel lagere kosten van een kWh stroom ten opzichte van een liter brandstof en de vrijstelling van wegenbelasting (MRB). Hierdoor wordt de winstgevendheid van de ingezette taxi kilometer dus beter. Hiernaast profiteert de Taxi ondernemer ook nog van de inschaling in het fiscale 0% bijtellingtarief voor de privé-kilometers.

Mede dankzij de significante financiële voordelen zal het niet lang meer duren voordat de elektrische taxi een vertrouwd gezicht is op de taxistandplaatsen in ons land.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.