Chevrolet Bolt
Van de Bolt heeft Chevrolet op dit moment 55 exemplaren gebouwd voor testwerk. Ruim 1000 engineers zijn bezig om de elektrische Chevy aan allerhande tests te onderwerpen.

Productie van deze ‘prototypes’ vond zowel plaats in de General Motors-fabriek in Michigan als in Zuid-Korea, waar ook de Chevrolet Spark EV wordt gebouwd. Uiteraard worden deze exemplaren met de hand in elkaar gezet, al zullen ze qua vorm niet of nauwelijks af gaan wijken van de exemplaren die we straks in de showroom zullen vinden.

Deze 55 Bolts worden aan allerlei tests onderworpen, vaak veel extremer dan de situaties waarmee de productie-exemplaren te maken gaan krijgen. Natuurlijk wordt ook het bereik uitgebreid getest, en volgens Chef Ontwikkeling Pam Fletcher tegenover InsideEVs haalt de Bolt ruimschoots de 200 mijl of 320 kilometer op een enkele lading. Dit was bij de introductie van de conceptcar al beloofd, maar leek later tóch niet haalbaar.

Ter promotie maakte Chevrolet onderstaande video van het testwerk van de Bolt:

Chevrolt Bolt AUTOJUNK


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Real world?

@koopman20: Gezien ze de Bolt vooralsnog alleen lijken te testen op hun eigen testfaciliteit, denk ik van niet. Maar ze vertellen er ook niet bij of het buiten op de testbaan is uitgeprobeerd, of dat ze de auto’s alleen binnen op de rollenbanken hebben laten draaien. Ik verwacht alleen dat ze, gezien de eerdere berichtgeving, dit soort informatie alleen loslaten als het ook een beetje reëel is, maar meer houvast dan dat hebben we nu helaas ook niet.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.