Auto’s op LPG, bij Chevrolet voorzien van de typetoevoeging BiFuel, hebben de laatste tijd enorm aan populariteit gewonnen en al maanden stijgt het aantal registraties van LPG-auto’s aanzienlijk, zo claimt Stichting Autogas Nederland (SAN). Deze verkooptrend wordt in zekere mate aangejaagd door de Spark BiFuel van Chevrolet. Sinds de introductie in 2010 zijn er 4.647 Sparks BiFuel verkocht, op een totaal van 6.649 Chevrolets Spark.

Door de fors gestegen prijzen van benzine en diesel winnen auto’s op autogas (LPG) opnieuw aan populariteit. De vrees bestaat dat deze nog hoger zullen worden door de wereldwijde economische en politieke omstandigheden. Onderzoek wijst uit dat de prijs van autogas over de komende jaren naar aller waarschijnlijkheid vrij constant zal blijven, terwijl de prijs van diesel en benzine naar verwachting verder zal stijgen.

Steeds meer auto’s af-fabriek op LPG
Stichting Autogas Nederland is in ieder geval blij met de komst van de Spark BiFuel. Voorzitter Kees Goudberg van de Stichting Autogas Nederland: “De verkoop van auto’s op autogas die af-fabriek met een LPG-installatie worden geleverd, is het afgelopen jaar t.o.v. het voorgaande jaar verdrievoudigd. En deze stijging zet door. In de eerste twee maanden van dit jaar is de verkoop alweer ruimschoots verdubbeld en kunnen we dus gerust van een indrukwekkende comeback van autogas spreken.”

Europese stijging in vraag
Ook in andere Europese landen, waaronder Duitsland en Italië, is de vraag naar auto’s op autogas de laatste jaren enorm toegenomen. De ommekeer is volgens Goudberg te danken aan het feit dat benzine aan de pomp nog steeds twee keer zo duur is dan autogas (LPG) en aan de komst van meer auto’s die af-fabriek van een LPG-installatie zijn voorzien, zoals de Chevrolet Spark BiFuel.

Volgens Goudberg is de Chevrolet Spark BiFuel een groot succes. “Het is al vanaf 12.000 kilometer per jaar lonend om met de Spark BiFuel te rijden.” Goudberg is ervan overtuigd dat de populariteit van rijden op autogas (LPG) verder toe zal nemen. Niet alleen vanwege het financiële voordeel dat wordt geboden, maar ook vanwege de milieuvoordelen die rijden op autogas biedt. Onderzoek dat in 2010 door TNO is uitgevoerd heeft opnieuw bevestigd dat autogas (LPG) significante milieu- en gezondheidsvoordelen biedt ten opzichte van andere brandstoffen. Zowel de CO2-, NOx- als de NO2-uitstoot is bij autogas aanzienlijk lager dan bij benzine- of dieselauto’s.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.