Chevrolet zal later deze maand de plug-in elektrische versie van de Spark presenteren tijdens de Los Angeles Auto Show. De Spark EV is één van de 13 nieuwe of gewijzigde producten die Chevrolet in 2013 op de markt zal brengen.

100% elektrisch
In de eerste drie maanden dat de Spark in Amerika op de markt is, heeft dit Chevrolet-model naar eigen zeggen opvallende verkoopresultaten geboekt. Voortbordurend op dat succes moet de plug-in elektrische versie van de Spark EV consumenten dezelfde propositie bieden die het benzinemodel zo geliefd heeft gemaakt. Maar dan met de technologie en de prestaties van elektrische aandrijving.

Details zijn geheim
Verschillende prototypes van Spark EV hebben in Azië al de nodige testkilometers achter hun kiezen. Het lithium-ion accupakket wordt geleverd door 123 Systems en dat is zo ongeveer alles wat de Amerikanen tot nu toe prijsgeven over de auto. Technische details, de beoogde prijs en concrete productieaantallen zijn vooralsnog niet bekend.

Naast de Spark EV stelt Chevrolet tijdens de LA Auto Show meer modellen tentoon waaronder de nieuwe Impala, de Malibu Turbo, de Sonic RS, de Traverse en de Camaro Hot Wheels Edition.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.