De elektrische Chevrolet Spark EV is vandaag op de Los Angeles International Auto Show geïntroduceerd en kost in Amerika ongeveer $25.000.

130 pk
Na een teaserfoto en verschillende details die, samen met een doorsnede van de Spark EV, werden vrijgegeven, is de auto nu officieel uit zijn ei gekropen. De Spark EV komt met een elektromotor van 130 pk en 542 Newtonmeter. Dit hoge getal komt omdat het bij een EV aan de wielen wordt gemeten. Nm-waardes van auto’s met een verbrandingsmotor worden aan de motor gemeten, niet aan de wielen, vandaar dat het getal opvallend hoog is.

Geleende onderdelen
Ontwikkelingstijd en kosten werden teruggebracht door gebruik te maken van dezelfde componenten en systemen die ook zijn toegepast voor de Chevrolet Volt en GM’s programma voor tweeweg hybridetrucks. Ruim 75 procent van de componenten voor het aandrijfsysteem zijn afkomstig uit andere programma’s van GM. Zo is de platte statorwikkeling-technologie in de motor bijvoorbeeld afkomstig uit de Volt. Ook de koel- en motorcontrolesystemen in de Spark EV komen grotendeels overeen met die van de Volt.

Snelladen
Het 20 kWh lithium-ion batterijpack van de Spark EV kan met de SAE combocharger voor snelladen worden opgeladen. Door dit apparaat, dat kort na de introductie op de markt zal komen, is het mogelijk de Spark EV in minder dan 20 minuten tot 80% op te laden. Het batterijsysteem zal in staat zijn om een paar maal per dag via een snellader te worden opgeladen. Ook kan de batterij via het reguliere elektriciteitsnet worden opgeladen, wat dan minder dan 7 uur zal duren.

Ook naar Nederland
Volgens Chevrolet komt de Spark EV volgend jaar ook naar Nederland, al is nog niet precies bekend wanneer. Ook een Nederlandse prijs is nog onbekend.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.