GM Korea showt op de Seoul Motor Show 2013 een aantal innovatieve Chevrolet producten die zero-emission prestaties leveren. Eén van de 23 producten die worden getoond is de Chevrolet Spark EV (electric vehicle). Deze Chevrolet beleeft in Seoul zijn première in Azië.

‘Meer dan 130 pk’

De elektromotor levert meer dan 130 pk (100 kW). Hierdoor accelereert de Spark EV van 0 tot 100 km/u in minder dan 8,5 seconden. Het koppel van 55,3 kg.m is voortdurend beschikbaar en zorgt ervoor dat de Spark EV een kleine auto is die een aangename rijdynamiek biedt, en een imposant motorvermogen.

Het 20-kWu lithium-ion batterij pakket van de Spark EV weegt 254 kg en is geschikt voor zowel gelijkstroom als wisselstroom. De Spark EV kan tot 80% van zijn capaciteit worden opgeladen in slechts 20 minuten. Daarnaast kan de Spark meerdere malen per dag worden geladen met een snellader. Het opladen met een AC-lader via een normaal 220V stopcontact neemt 6 tot 8 uur in beslag.

Apps

De Spark EV beschikt standaard over het Chevrolet MyLink dat standaard is verbonden met moderne radiotechnologie waardoor gebruikers smartphones kunnen verbinden met de radio die is voorzien van een high res touchscreen. Chevrolet MyLink ondersteunt een aantal apps waardoor bestuurders gebruik kunnen maken van het navigatiesysteem van de smartphone en kunnen luisteren naar radiostations over de gehele wereld via het internet. Een achteruitrijcamera zorgt voor zicht naar achteren bij het achteruitrijden.

Volgens Chevrolet komt de Spark EV volgend jaar ook naar Nederland, al is nog niet precies bekend wanneer. Ook een Nederlandse prijs is nog onbekend. In Amerika kost de auto ongeveer $25.000.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.