Deze uitspraak werd gedaan door persbureau Reuters, dat een aantal analisten heeft benaderd om te berekenen wat Chevrolet moet toeleggen op iedere verkochte Volt. Een ietwat opmerkelijke actie, aangezien de kosten volgens GM over de gehele levensduur moeten worden uitgespreid. GM heeft niet gereageerd of het bedrag van 50.000 dollar ook daadwerkelijk klopt. Wel geven ze toe dat er geld bij moet.

Over-ontwikkeld
De nieuwe techniek in de Chevrolet Volt, de evenknie van de Opel Ampera, brengt logischerwijs hoge kosten met zich mee. Analisten menen echter dat de Volt over-ontwikkeld is, en daarmee eigenlijk te duur om te produceren. GM laat weten dat de optelsom van de analisten een ‘grove fout’ is, omdat de hoge kosten niet worden uitgesmeerd over de gehele verkooplinie. GM meent dat ze bij de volgende generatie Volt, die zich in 2015 zal aandienen, gewoon winstgevend zal worden. Daarnaast was augustus de beste verkoopmaand voor de Volt in Amerika met 2.831 verkochte exemplaren.

Winstgevend
De tweede generatie van de Volt moet het spreekwoordelijke keerpunt kenmerken. De dan toegepaste accutechnologie is krachtiger en goedkoper om te produceren, hetzelfde geldt voor de verbrandingsmotor onder de kap die ook dan als range-extender fungeert.

Tegenslagen
Chevrolet kent inmiddels de nodige tegenslagen met de Volt. Een vuurincident, een onderzoek door de NHTSA en een productiestop zijn inmiddels al gepasseerd in het korte leven van de elektrisch aangedreven auto.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.