Chevrolet Volt
In de eerste vier maanden werden er slechts een kleine 3000 Chevrolet Volts verkocht in de VS, ongetwijfeld te wijten aan het nieuwe model, dat goedkoper en beter is. Klein probleem, er staan nog 6000 onverkochte Volts bij de Amerikaanse dealers.

Voor veel modellen zou dat geen probleem zijn, 6000 onverkochte exemplaren bij dealers op het moment dat de productie beëindigd wordt. In het geval van de Chevrolet Volt, bij ons vooral bekend als Opel Ampera, ligt dat anders. Is de auto sowieso nooit het succes geworden waarop General Motors had gehoopt, de verkoopcijfers over de laatste maanden zijn al helemaal ingezakt.

Werden er over heel 2014 nog ruim 18.000 exemplaren verkocht in de Verenigde Staten, tot en met april zijn er dit jaar slechts 2779 Volts verkocht. Veel klanten die een Volt overwegen, zullen wachten op het nieuwe model. Chevrolet presenteerde begin dit jaar namelijk de tweede generatie Volt en deze presteert op papier een stuk beter en krijgt ook nog eens een lagere adviesprijs mee.

Een zware dobber voor de Chevrolet-dealers, want die hebben in totaal nog 6000 oude Volt’s onverkocht in de showroom staan, zo schrijft autoblog.com. Deze zullen dus tegen flinke kortingen verkocht moeten worden, willen ze er überhaupt nog vanaf komen. Overigens zijn de verkopen van de Ampera en de Volt ook in Nederland enorm ingezakt. Werden er in 2013 nog 2207 Ampera’s en 745 Chevrolet Volt’s verkocht, in 2014 bleven die aantallen steken op een schamele 41 Ampera’s en 6 Volt’s. In de eerste drie maanden van 2015 vonden slechts 9 Opel Ampera’s een eigenaar.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.