General Motors heeft vandaag tijdens de autoshow van Beijing de Chevrolet EN-V 2.0 concept gelanceerd, de volgende versie van het mobiliteitsconcept van GM dat in 2010 op de World Expo in Shanghai werd getoond. Uiteraard is ‘ie helemaal elektrisch.

Het originele EN-V (Electric Networked-Vehicle) concept stond centraal in het SAIC-GM Paviljoen tijdens de World Expo 2010 in Shanghai. Het tweezits elektrische voertuig is volgens Chevrolet een pionier op het gebied van een nieuw automobiel-DNA gebaseerd op het samenkomen van elektrificatie en connectiviteit. Ontwikkeld om de mogelijkheden te laten zien om de zorgen te verlichten betreffende verkeerscongestie, luchtkwaliteit en betaalbaarheid voor de steden van morgen.

De EN-V 2.0 concept beschikt over climate control en voldoende opbergruimte. Daarnaast moet er onder alle weers- en wegomstandigheden mee gereden kunnen worden.“Wij ontwikkelen de Chevrolet EN-V 2.0 met een modulaire architectuur zodat onze engineers de flexibiliteit hebben een voertuig te creëren met manuele bediening of een complexer voertuig dat volledig zelfstandig opereert en verbonden is met een netwerk,” zei Wale, topman van de GM China Group.

De draadloze communicatie maakt een ‘sociaal netwerk’ mogelijk dat door bestuurders en inzittenden gebruikt kan worden om onderweg te communiceren met vrienden of zakenrelaties. GM verwacht EN-V 2.0 prototypemodellen in te kunnen zetten voor pilot projecten in China.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.