Chervolet eCOPO Camaro
Vollebak en volledig elektrisch over de dragstrip.

Want is er een betere locatie denkbaar om elektro-pk’s met genoegen te gebruiken, op een manier die veel effect sorteert? Er zijn nogal wat elektrische auto’s met een haast obsceen hoog vermogen, dat zo hoog is dat er op de openbare weg maar nauwelijks normaal gebruik van valt te maken. De Chevrolet eCOPO Camaro die op de SEMA Show in Las Vegas is de navolger van de COPO Camaro van vijftig jaar oud. Uiteraard heeft de huidige elektrische aandrijving en de vroegste een verbrandingsmotor.

Hoewel er ook nog nu nog een reguliere COPO Camaro bestaat, zonder toevoeging van de e geen elektrische aandrijving. Maar die laten we voor het gemak buiten beschouwing. De Chevrolet eCOPO Camaro heeft meer dan 514 kW (700 pk) en een koppel van 800 Nm. Dat zijn opvallend bescheiden waarden, een Rimac Concept_One zit daar al een paar jaar dik boven.

Nu ja, de kwartmijl moet worden afgelegd in een seconde of negen en het prestatieniveau ligt uiteraard ver boven dat van de Chevrolet Bolt. De elektrische auto die Chevrolet aanbiedt en in Europa beter bekend is als de Opel Ampera-e.

Nog even terug naar de benaming COPO, dat staat voor Central Office Purchase Order. De vroegste COPO Camaro’s werden centraal ingekocht door geselecteerde dealerbedrijven, bij de afdeling van Chevrolet die aanpassingen deed voor vlootbeheerders.

De eCOPO Camaro is voorts niet de eerste elektrische Camaro.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.