Michelin Uptis
We hebben het over de Amerikaanse tegenhanger van de Opel Ampera-e en een proef van de vermaarde bandenfabrikant Michelin. Gezien de datum van vandaag gaat het hier niet om een 1-aprilgrap.

En toch komt het bericht over de Michelin Uptis zo over, want een luchtloze band lijkt toch echt strijdig met het concept band. En dan wordt er ook nog eens beweerd dat de grootste voordelen zijn dat lekrijden en klapbanden tot het verleden behoren. Volstrekt logisch. Ook zou er minder aanspraak hoeven te worden gemaakt op grondstoffen (lees: rubber), wat gunstig is voor de duurzaamheid

Over het rijcomfort of een eventueel lager verbruik wordt met geen woord gerept. Toch geen onbelangrijke zaken. Het gaat trouwens om een doorontwikkeling van een conceptband uit 2017, de Michelin Vision. Deze band is connected, zonder lucht en volledig duurzaam. Dat laatste betekent dat de band geheel is gemaakt van hernieuwbare materialen of materialen van biologische oorsprong.

Later dit jaar komt gaat een testvloot van Chevrolet Bolts rijden in de Amerikaanse staat Michigan. Het is de bedoeling dat deze nieuwe band in 2024 in productie wordt genomen.

Er zijn meer bandenfabrikanten op zoek naar innovatie, Goodyear toonde bijvoorbeeld de tamelijk futuristische Oxygene.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.