Tot voor kort was Chevrolet’s Aveo enkel met een tweetal benzinemotoren verkrijgbaar. Daar komt nu verandering in met de toevoeging van een klein dieselblokje. Deze is zuinig genoeg om van de nodige overheidsregulering voor schone auto’s te profiteren en mag aansluiten in de groep van belastingvrije auto’s.

In het nieuw
De nieuwe Aveo, die dit jaar is geïntroduceerd, heeft niet alleen een geheel nieuw ontworpen exterieur en chassis, ook het interieur werd vernieuwd. Hij is standaard voorzien van elektronische stabiliteitsregeling (ESC) inclusief Helling Start Assistent en leverbaar met zuinige motoren met een lage uitstoot van schadelijke stoffen. De 1.3-liter turbodieselmotor met Stop & Start-functionaliteit die Chevrolet nu voor de Aveo introduceert, vormt een aanvulling op de 1,2 en 1,4 benzinemotoren die al leverbaar zijn. De Aveo sedan met de 1,3 liter turbodieselmotor is de zuinigste notchback in Europa.

Motoren
Alle drie de varianten van de 1.3-liter turbodieselmotor voldoen aan de Euro5-emissienormen en hebben zowel een dichtbij het uitlaatspruitstuk geplaatste oxidatiekatalysator als een deeltjesfilter. De 95 pk Eco-variant stoot 95 gram CO2/km uit, terwijl de 75 pk variant 97 gram CO2/km produceert. In Nederland wordt echter alleen de 95 pk ECO versie geleverd.

Chevrolet Aveo 1.3 dieselbolk

Verbruik
Wat het brandstofverbruik betreft, heeft de 95 pk Eco-uitvoering slechts 3,6 liter/100 km nodig in de gecombineerde cyclus, tegenover een verbruik van 3,7 en 4,1 liter per 100 km voor respectievelijk de 75 pk en 95 pk varianten. De Aveo sedan, uitgerust met een 75 pk 1,3 liter dieselmotor, is zelfs de zuinigste vierdeurs die momenteel in Europa verkrijgbaar is.

Vermogens
Alle drie de varianten bereiken hun maximale vermogen bij 4.000 tpm. Waar de 75 pk en de Eco-uitvoering van de 1.3 turbodieselmotor een maximaal koppel van 190 Nm produceert, levert de standaard 95 pk motor 210 Nm bij 1.750 tpm. In combinatie met een handgeschakelde transmissie met zes versnellingen brengen beide 95 pk varianten de Aveo tot een topsnelheid van 174 km/h. De Eco-uitvoering accelereert van 0-100 km/h in 11,7 seconden.

Prijs
De Aveo 1.3 D is per direct leverbaar en kent een vanafprijs van €14.995.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

wij bezitten sinds enenige tijd al zo’n eco 1.3D model! TIP; als je zo’n brandsof zuiper wilt kopen doe het meteen!!! Als je straks weer belasting moet betalen is hij op zijn zuinigst, die van ons haalt na 6 maanden netzoveel uit 1 liter als een grote station uit 2004 1L op 19km Let wel daat het boekje 1/33 beloofd en de verkoper 1/25 durfte te garanderen!
dit klopt dus alle maal niet dus ozelf onderzoek doen!!
let op!! Bij de diesels deze hebben 40 liter tank inhoud tenopzichte wat er er gezecht wordt (46 liter)
dus na minstens 650/700 km sta je weer bij de pomp!

Hallo we hebben het over een diesel! De diesel is van orgine toch voor lange afstanden bedoeld! (vergis ik me hier???) Het verbruik van de kat. gaat om de verbruiksmeter om van de motor ja ook die kat. slurpt (15% van de totale verbruik). Dan nog wel de airco deze is bij gebruik goed voor ruim 10% van het totale verbruik!

Dus mijn advies rij je nog in een goede station rij hem op! Plaats geen roet Filter en zorg voor de juiste papieren dan ben je in 2014 het heertje op de weg!
De beste tip van een kennis: rijdt een station 1.7D of 1.9D uit 1986 (Of ouder)dan val je bijna buiten alle regeltjes!

40 liter diesel tank in een aveo ik ben geen bejaarde

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.