Chevrolet Bolt
GM’s elektrische auto, de Chevrolet Volt, zou ruim 200 mijl elektrische range krijgen. Chevrolet is nu opeens terughoudender in hun bewoordingen.

Volgens General Motors zou de consument alleen overstag gaan wanneer een elektrische auto tenminste 200 mijl (ruim 320 kilometer) aan elektrisch bereik zou bieden. Dat was dan ook precies wat de Bolt-concept beloofde te doen. In een op de Autoshow van Shanghai vrijgegeven statement staat echter dat de auto maximaal 320 kilometer bereik heeft.

320 kilometer laat zich vertalen naar 198.8 mijl. Nu vallen we niet over 1,2 kilometer, maar het woordje maximaal doet vermoeden dat het gaat om ideale omstandigheden, zoals Inside EVs terecht opmerkt. Net zoals de Nissan Leaf een maximale range heeft van 199 kilometer, terwijl in de praktijk 100 tot 150 kilometer veel realistischer is. Dat zou dus kunnen betekenen dat de Chevrolet Bolt in de praktijk ook maar 180 tot 240 kilometer bereik zou hebben. Beter dan zijn net aangehaalde grootste concurrent (al is een tweede generatie met een verdubbeld bereik in de maak), maar het valt na de eerdere beloftes van General Motors wel een beetje tegen. Eerder bleek ook de beloofde prijs al hoger uit te vallen dan eerder verkondigd.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Haha, niets verwonderlijk dus. Alweer een lekker staaltje consumentenbedrog…

Communiceer toch gewoon de capaciteit van de accu in kWh…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.