Audi e-tron Quattro
Peter Mertens doet een boekje open en verhaalt over de elektrische toekomst van Audi.

Volgend jaar komt de Audi e-tron Quattro op de markt. Daarover heeft chef techniek Peter Mertens een aantal interessante dingen verteld aan het Duitse magazine Auto, Motor und Sport.

Het is een bewuste keuze om juist één van de topmodellen als eerste van een elektrische aandrijflijn te voorzien. In het hogere segment zijn de meeste kopers te vinden. Uiteraard helpt het ook dat er aan de e-tron Quattro – naar verwachting – gewoon geld verdiend gaat worden. De prijs van het accupakket ligt nu op ongeveer 100 euro per kilowattuur. Pas als de prijs daar diep onder duikt, wordt het interessant om elektrische volumemodellen aan te gaan bieden.

Hoe de elektrische Audi’s van de nabije toekomst eruit komen te zien ligt nog allerminst vast. De techniek moet rijpen en de scherpe randjes worden er nog vanaf gehaald. Een Audi is immers onkreukbaar. De vormentaal is zeer progressief en zal voor het eerst te zien zijn bij de nieuwe A8. Van de e-tron Quattro is de vorm min of meer bekend, we weten hoe de auto er als concept uitziet. Die auto kan autonoom rijden op niveau drie. Een deel van de rijtaken kan worden overgenomen, waarbij de bestuurder zijn ogen niet meer op de weg hoeft te houden.

Verder nog een belangwekkende mededeling van Martens; “Wir glauben an den Diesel. Punkt.” Het geloof in de aloude zelfontbrander wordt dus niet afgezworen, ondanks het sjoemeldieselschandaal. Er wordt bij Audi gerekend op een aandeel van 35 % (deels) elektrische auto’s in 2025, daaronder vallen dus volledig elektrische auto’s en plugin-hybrides.

Foto: Audi e-tron Quattro


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Als die prijs per Kwh klopt dan begrijp ik niet dat bv een Ampera-E 45000 euro moet kosten met een accu van 6000 euro.
Ik denk dat de Kwh prijs nu nog op 200 euro per Kwh ligt en in de toekomst zeker als de Tesla gigafactory op volle toeren draait gaat zakken naar 100 euro/Kwh.

Net even op insideevs.com gekeken en het 60Kwh pakket van de Ampera-E/Bolt kost 15734 euro.
Is Opel zo duur of Audi goedkoop?

@kobus1967: euro bij de Bolt accu moet dollar zijn.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.