De New York Stock Exchange gaat het om, om de klinkende naam Wall Street niet te gebruiken.

Zelffelicitatie doet het voorkomen alsof ChargePoint het enige bedrijf is dat handelt in laadpunten en actief is op de beurs, maar de nadruk blijkt bij nader inzien te liggen op de wereldwijde verrichtingen van de organisatie. Een partij als Alfen is immers ook beursgenoteerd, net als EVBox. Het wordt beschouwd als een gunstige manier om te kunnen beschikken over voldoende financiƫle middelen.

ChargePoint is zowel in Amerika als in Europa actief, hoewel de rol op ons continent vooralsnog wat bescheiden lijkt te zijn. Wel wordt binnen Europa samen met EVBox een laadnetwerk gevormd. Aandelen ChargePoint worden vanaf heden verhandeld op de New York Stock Exchange, gevestigd te Wall Street in New York City (VS). De uitspraken van ceo Pasquale Romano over de beursgang zijn wat braafjes:

“Als eerste beursgenoteerde laadbedrijf voor elektrische voertuigen, behoudt ChargePoint zijn positie als branchepionier. Het beursdebuut van ChargePoint versterkt de verduurzaming van de sector, een trend die wordt ondersteund door steeds strenger klimaatbeleid, groeiende voorkeur voor duurzame mobiliteit en de ontwikkeling van meer nieuwe elektrische voertuigen dan ooit tevoren. Ik heb er alle vertrouwen in dat ons bedrijfsmodel en de ongeveer 480 miljoen dollar die deze beursnotering heeft opgebracht ervoor zorgen dat ChargePoint klaar is voor verdere groei in Europa en Noord-Amerika, zeker nu elektrische mobiliteit wereldwijd toeneemt.”


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.