De aanbieder van laadpunten wil groeien en betreedt de beurs.

Het is een vrij grote organisatie, die in Nederland niet direct heel bekend is. ChargePoint. Het Amerikaanse bedrijf wil groeien en gaat op de aandelenbeurs op zoek naar waardevermeerdering. Dat wordt samen met de Switchback Energy Acquisition Corporation gedaan, een investeringsbedrijf in de energiesector.

ChargePoint is opgericht in 2007 en levert zowel reguliere laadpunten als snellaadpunten. In totaal heeft Chargepoint 115.000 eigen laadpunten geplaatst, daaronder laadpunten die publiek toegankelijk zijn en laadpunten die op privélocaties te vinden zijn. Ook laadpunten van andere aanbieders behoren tot het netwerk van de aanbieder, dat gaat om nog eens 133.000 laders die in Amerika en Europa zijn te vinden. Zo wordt bijvoorbeeld samengewerkt met EVBox.

De waarde van ChargePoint is vastgesteld op $ 2,4 miljard (€ 2,1 miljard). Het geld dat door de beursgang op de New York Stock Exchange vrijkomt, zal worden aangewend voor groei van het bedrijf, afbetaling van schulden en technologische ontwikkeling.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.