Lader
De laders worden speciaal ontwikkeld voor elektrische auto’s met een flinke actieradius.

Het gaat hier om EV’s met een range van minimaal 320 kilometer. De laders zullen 150 kW aanbieden. In 2018 moeten er stations komen met een capaciteit van 350 kW. De stations met een hogere laadcapaciteit zijn hiermee klaar voor de toekomst, wanneer er steeds meer uitstootvrije voertuigen komen met een lange actieradius.

De nieuwe stations met een laadcapaciteit van 150 kW worden vanaf volgend jaar ge├»nstalleerd. Het CHAdeMO initatief is opgericht door onder andere de Japanse automerken Nissan, Subaru en Mitsubishi in samenwerking met de Tokyo Electric Power Company. De laders zijn naast Japanse auto’s ook compatibel met andere elektrische auto’s zoals de Tesla Model S en Model X.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

350, dat zou erg mooi zijn. in 10 minuten voor ongeveer 300 km laden.

150 kW laadstations valt nog wel mee. Dat lukt wel tegenwoordig. Tesla SC’s zijn bv. 135 kW per SC en daar staat er vaak een boel van op een rij.

Die 350 Versie roept echter vragen op over de pijp richting de laadstations. Tesla heeft al moeite lokaties te vinden waar een voldoende zware leiding ligt. Daarom hebben ze soms maar 4 of 6 zuilen (wat eigenlijk 2 resp. 3 SC’s zijn, elk 135kW). Een paar zuilen met elk 350 kW neerzetten vraagt nog meer van de lokale infrastruktuur.

**konijn snel aandelen EON, Eneco, NUON koopt**

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.