Opladen
In opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Voor de overheid gaat CE Delft onderzoeken hoe het zit met publieke laadpalen in Nederland en of het nodig is om het aantal uit te breiden. Door de toename van het aantal elektrische auto’s in ons land wil de overheid weten of het huidige aantal laadpalen voldoende is.

Onlangs werd bekend dat er 100.000 elektrische voertuigen in ons land rijden. 86.162 plug-in hybrides en 12.196 volledige elektrische personenauto’s. Op dit moment zijn er zo’n 25.000 publieke laadpunten in Nederland. Een uitbreiding ligt dus in het verschiet.

Een toename in het aantal elektrische voertuigen is bovendien voor de hand liggend. Naast milieuredenen geniet de zakelijke rijder tevens van fiscale voordelen bij een emissievrije auto. Deze regels zullen de aankomende jaren verder worden aangescherpt. Alles over de bijteling in 2017 lees je in DIT artikel. (via Consultancy)


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Volgens mij is het erg simpel. Wil je elektrisch rijden stimuleren, dan is het essentieel dat iemand een laadpunt op eigen terrein kwijt kan. Als je geen eigen oprit of garage hebt, dan moet de gemeente dat faciliteren door in de omgeving een laadpunt te realiseren voor publiek gebruik.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.